TEHNIČNI KAMEN

Materiali - Tehnični kamen Materiali - Tehnični kamen Materiali - Tehnični kamen Materiali - Tehnični kamen Materiali - Tehnični kamen Materiali - Tehnični kamen Blok Blok

Slikovno gradivo predstavlja izključno in samo naše izdelke. Kopiranje in razmnoževanje ni dovoljeno!

Uporaba:
Tehnični kamen zaradi svoje sestave ne vpija maščob in drugih tekočin, zato je zelo primeren za izdelavo kuhinjskih pultov in delovnih plošč v laboratorijih.
Uporaben je za tlakovanje na mestih, kjer so prisotne raznovrstne obremenitve kemičnih substanc.

Nastanek in sestava:
Tehnični kamen ali tako imenovani »engineered stone« je izdelan na osnovi mineralnih drobljencev iz kremena, marmorjev in granitov. Tehnološki postopek - zgoščevanje z vibracijskim stiskanjem pod vakuumom omogoča, da se suhe mešanice iz skupka kamnov in vezivne mase obdelajo in stisnejo v sestavljen kamen najvišje kakovosti.
Z dodatki različnih pigmentov in polnil kot so: drobljeno steklo, školjke, kovinski delci,.., dobimo kamne, ki jih v naravi ni mogoče najti.
 
Vzdrževanje:
Uporaba čistil je odvisna od sestave  tehničnega kamna, zato priporočamo, da za način nege vprašate ob nakupu. Le če so materialu primešan apnenec (morske školjke), ga ne smemo čistiti z jedkimi čistili.
Seveda pa vse ostale tehnične kamne lahko čistimo na način kot čistimo granite,  torej z vodnimi raztopinami čistil na bazi lugov in kislin. Polirane površine lahko po potrebi negujemo z loščili.

 
Na vrh strani
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player