VRATNI  IN  OKENSKI OKVIRJI

Vratni okviri

 

Izdelava kamnitih okenskih in vratnih okvirjev je ena najstarejših tradicij slovenskega kamnoseštva.    Z detajli rastlinske, vinogradniške in druge slovenske ikonografije, stari kamniti okvirji še dan danes krasijo predvsem pomembna stara meščanska in kmečka poslopja. Vhodni vratni okvir iz masivnega kamna v zadnjem času ponovno postaja priljubljen stavbni element, predvsem na Krasu in v bližini lokalnih kamnolomov.
Tudi sicer med graditelji velja vse večje zanimanje za kamnito oblogo špalet, ki kot estetski element na pročelju hiše označuje vhodna vrata, hkrati pa varuje robove fasade pred umazanijo in odrgninami. Na sklepniku vklesane začetnice investitorja in letnica postavitve simbolizirajo temeljni kamen hiše.

Nudimo različni izvedbi vratnih okvirjev:
1.) klasično - sestavni elementi so iz masivnega kamna,
pri kateri nadaljujemo z že znano tradicionalno kamnoseško obdelavo: bazi in sklepnik okvirja so obogateni s profili, stebra sta štokana skladno z naročilom in vašimi željami.

Mravlja

2.) sodobno - sestavni elementi so iz kamnitih plošč, debeline do 3 cm
pri kateri spoje prilagodimo tako, da so čim manj opazni in da dajejo videz masivnega vratnega okvirja. Nudimo različne površinske obdelave, od polirane, ščetkane, peskane do štokane. Robove sestavnih elementov po želji obdelamo z različnimi profiliranimi orodji skladno s celovito zasnovo.
Špalete vrat najrazličnejših izvedb in oblik z najzahtevnejšimi detajli vam lahko izvedemo iz več kot dvajsetih  različnih vrst kamna, ki so stalno na zalogi. Na željo strank dobavimo tudi kamne, ki jih na zalogi sicer ne držimo.

Mravlja

KAKO DO KAMNITEGA VRATNEGA ALI OKENSKEGA OKVIRJA?
Priporočamo, da o izvedbi vratnega okvirja začnete razmišljati že pred izdelavo fasade, ko izbirate zunanje okenske police. Pokličite za nasvet. Na podlagi meritev in izbire kamna vam bomo izdelali ponudbo. Montažo vam lahko izvedemo pred izvedbo zaključnega sloja fasade.

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player